W konkursie bierze udział osiem trzyosobowych drużyn – siedem z Polski oraz jedna z Ukrainy. Co ciekawe, jedynym wymogiem, który musieli spełnić uczestnicy jest praca w zawodzie. Bez znaczenia jest zajmowane stanowisko, wiek oraz płeć. Zawodnicy z jednej drużyny nie muszą nawet reprezentować jednego zakładu pracy.
"Złota ekipa" działała w składzie: Paweł Stawicki, na co dzień szef kuchni w Hiltonie Gdańsk, Marcin Milde i Łukasz Pędzarski.
Zdobywca tytułu Paweł Stawicki w zawodzie pracuje już od 12 lat, z czego ostatnich 9 lat w Hiltonie w Gdańsku. Od czterech lat jest szefem kuchni.
- Rywalizacja była na najwyższym poziomie - mówi Archimagirus z Gdańska. - Mieliśmy za rywali kucharzy z Chłodnej 15, z Łodzi, z bardzo fajnie prowadzonych restauracji. Przydało się moje doświadczenie konkursowe. Zaryzykowaliśmy i udało się - wygraliśmy.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?