MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponieważ kasza gryczana zawiera sporo fosforu, chloru i...
fot. 123rf

Popularna kasza obniża poziom cholesterolu i nadciśnienie. Jest źródłem magnezu. Jednak nie każdy powinien ją jeść

Kto nie powinien jeść kaszy gryczanej?

Ponieważ kasza gryczana zawiera sporo fosforu, chloru i siarki, które zakwaszają organizm, może zaszkodzić cierpiącym na wrzody żołądka i dwunastnicy. Unikać kaszy gryczanej powinny osoby z gorączką, rozległymi oparzeniami, chorzy na raka.
Kasza gryczana może podrażniać śluzówkę jelita i utrudniać wykorzystanie białka z pożywienia, które jest niezbędne do regeneracji organizmu, np.: po operacjach.

Zobacz również

Noc Muzeów z koszalińską wąskotorówką. Zobacz WIDEO i ZDJĘCIA

Noc Muzeów z koszalińską wąskotorówką. Zobacz WIDEO i ZDJĘCIA

Pary z Malborka pięć razy na podium w Królewskim Turnieju Tańców Polskich w Warszawie

Pary z Malborka pięć razy na podium w Królewskim Turnieju Tańców Polskich w Warszawie

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz