MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Polscy siatkarze między brązowym medalem Ligi Narodów a igrzyskami w Paryżu

Polscy siatkarze między brązowym medalem Ligi Narodów a igrzyskami w Paryżu

Rok nocnej prohibicji. Czas zaostrzyć przepisy i wydłużyć godziny bez alkoholu?

Rok nocnej prohibicji. Czas zaostrzyć przepisy i wydłużyć godziny bez alkoholu?

Polecamy

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

HIT DNIA
Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy