MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG...
fot. pittawut/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Cukrzycy

Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG dla surowego warzywa wynosi 40, ale dla gotowanego już 80! Oznacza to, że spożycie bobu może powodować umiarkowany wzrost poziomu glukozy we krwi. Osoby z cukrzycą mogą go jeść, ale powinny spożywać go na surowo lub jedynie lekko obgotowany, najlepiej razem ze skórką.

Zobacz również

Umowa podpisana - w Tarnobrzegu wybudują nowy blok. Tak będzie wyglądał [ZDJĘCIA]

Umowa podpisana - w Tarnobrzegu wybudują nowy blok. Tak będzie wyglądał [ZDJĘCIA]

W Wiśle Kraków tli się jeszcze nadzieja na pomyślny finał sezonu

W Wiśle Kraków tli się jeszcze nadzieja na pomyślny finał sezonu

Polecamy

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!