Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Zapłonęły "Ptaki" Hasiora, czyli płomienie zwycięstwa w Koszalinie [WIDEO, ZDJĘCIA]

Zapłonęły "Ptaki" Hasiora, czyli płomienie zwycięstwa w Koszalinie [WIDEO, ZDJĘCIA]

Letnie Półkolonie 2024 w Łodzi. Wszystko, co powinieneś wiedzieć!

Letnie Półkolonie 2024 w Łodzi. Wszystko, co powinieneś wiedzieć!

Polecamy

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy