Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szukamy najlepszych Mistrzów Smaku w powiecie tczewskim! [ZDJĘCIA]

Krystyna Paszkowska
Adrianna Szyszka, kelnerka w Sapori Italiani w Tczewie

Pani Adrianna w Sapori Italiani w Tczewie pracuje jako kelnerka od 3 lat. Nie jest to jej stała praca. - Na razie jeszcze jestem studentką - mówi kelnerka. - W przyszłości będę miała tytuł inżyniera technologii chemicznej. 

Zapytana, jaki związek ma kierunek jej studiów z byciem kelnerką, stwierdziła z rozbrajającym uśmiechem: „Żaden, lubię chemię, studia na politechnice to zawsze jakiś prestiż, ale lubię też ludzi, lubię pracować z innymi. Lubię swoją pracę, chociaż w czasie roku szkolnego mogę być jedynie w weekendy. Dopiero w czasie wakacji jestem w restauracji przez cały czas. Mamy fajną, zgraną załogę. Dla mnie to żaden problem podać zamówione danie z uśmiechem na twarzy. Jeśli zdarzy się trudny klient, to staram się zrozumieć, że przecież każdy może czasem mieć gorszy dzień i rozładować napiętą sytuację uśmiechem, miłym słowem. To się sprawdza.” 
(kap)
Adrianna Szyszka, kelnerka w Sapori Italiani w Tczewie Pani Adrianna w Sapori Italiani w Tczewie pracuje jako kelnerka od 3 lat. Nie jest to jej stała praca. - Na razie jeszcze jestem studentką - mówi kelnerka. - W przyszłości będę miała tytuł inżyniera technologii chemicznej. Zapytana, jaki związek ma kierunek jej studiów z byciem kelnerką, stwierdziła z rozbrajającym uśmiechem: „Żaden, lubię chemię, studia na politechnice to zawsze jakiś prestiż, ale lubię też ludzi, lubię pracować z innymi. Lubię swoją pracę, chociaż w czasie roku szkolnego mogę być jedynie w weekendy. Dopiero w czasie wakacji jestem w restauracji przez cały czas. Mamy fajną, zgraną załogę. Dla mnie to żaden problem podać zamówione danie z uśmiechem na twarzy. Jeśli zdarzy się trudny klient, to staram się zrozumieć, że przecież każdy może czasem mieć gorszy dzień i rozładować napiętą sytuację uśmiechem, miłym słowem. To się sprawdza.” (kap) MATERIAŁY PRASOWE
Powiatowy etap Plebiscytu Mistrzowie Smaku drobnymi krokami zbliża się do końca. W poszczególnych kategoriach pierwsza piątka raczej się nie zmienia. Czy z tego grona wyłonieni zostaną zwycięzcy? To nie jest pewne. Wszystko zależy od Państwa głosów, a można je oddawać do 31 lipca do godz. 22.

Lato, przynajmniej na razie, nas za bardzo nie rozpieszcza. Kilka słonecznych dni i kolejne znowu „mokre”. Nawet gdy z nieba leci deszcz, to w restauracji, kawiarni, czy pizzerii możemy się nie tylko schronić, ale i spędzić miło czas. Chociaż lista kandydatów do prestiżowych tytułów już jest dość obszerna, to nadal można zgłaszać nowych. Jeżeli zadowoleni klienci zechcą zagłosować, to nawet nowo zgłoszony lokal może wygrać. A wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy na naszym portalu internetowym pod adresem:

Mistrzowie Smaku

Jakby nie patrzeć pozostało jeszcze 11 dni do zamknięcia głosowania. W tym wydaniu ponownie prezentujemy aktualnych liderów. Nic nie jest jeszcze przesądzone. O tytuły zawalczą nie tylko tczewskie lokale gastronomiczne, ale i z gminy Gniew, wiejskiej Tczew i z Pelplina. Na razie trudno wyrokować, kto wygra. Wystarczy zmobilizowanie się gości do głosowania, a wynik może zaskoczyć każdego zaglądającego na stronę plebiscytu.

Jak zapewnia Bogusław Kaczmarek z „Dziennika Bałtyckiego”, udział w plebiscycie to dobra okazja, by wypromować swój lokal, niezależnie od tego, czy jest to duża restauracja czy niewielka pizzeria. - Już sam udział w naszym plebiscycie gwarantuje promocję o dużym zasięgu - podkreśla. - Przez prawie dwa miesiące, na łamach gazety i w internecie będziemy prezentować liderów rankingów, które będą na żywo aktualizowane w naszym serwisie.

Przypomnijmy, w pierwszym etapie plebiscytu, zostaną przyznane tytuły Kucharz Roku, Kelner Roku, Restauracja Roku, Bar/Jadłodajnia/Bistro Roku oraz Cukiernia/Kawiarnia Roku. Laureaci w każdej z tych kategorii, poza medalami i dyplomami, zdobędą także awans do wojewódzkiego finału. Ten wyłoni najlepszych na całym Pomorzu.

Wybieramy po raz piąty

Niezależnie od głosowania w miastach i powiatach, nagrody zostaną przyznane także w wojewódzkich kategoriach plebiscytu. Wyniki głosowania publiczności zdecydują, kto zdobędzie tytuł Barmana Roku. Lokale gastronomiczne zdobędą wyróżnienia w kategoriach: Lody Roku, Pizza Roku, Sushi Roku, Burger Roku oraz Kebab Roku. W plebiscycie zostaną też nagrodzeni producenci pieczywa, którzy powalczą o prestiżowy tytuł Piekarnia Roku.

To piąta edycja naszego plebiscytu pod patronatem marszałka woj. pomorskiego Mieczysława Struka. Tegoroczną edycję Mistrzów Smaku patronatem objęło także Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tczew.naszemiasto.pl Nasze Miasto