- Odczuwam spadek sprzedaży pieczywa. Z roku na rok jest coraz gorzej. Produkty do pieczywa, ciast, a także koszty utrzymania zakładu rosną, a klienci chcą kupować coraz taniej - mówi Józef Wąs, właściciel dwóch piekarni w Tczewie i dostawca pieczywa do sklepów na Kociewiu.
Inni piekarze przyznają, że sytuacja nie jest najlepsza, ale mogą liczyć na stałych klientów.
- Nie odczuwamy spadku sprzedaży pieczywa, bo cały czas stawiamy na jakość, więc mamy stałych klientów. Uważam więc, że o tym powinny pamiętać wszystkie małe piekarnie, bo tylko wtedy maja szansę rywalizować z marketami - zaznaczają pracownicy firmy Sambor Jacek Zywert w Tczewie, która prowadzi jedną piekarnię i cztery własne punkty na terenie miasta.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?